Boek 'Truien bij de vleet' en patroon Zeeuwse deken

Het boek 'Truien bij de vleet' doet mee voor de Zeeuwse publieksprijs 2015. Er zijn dit jaar 86 inzendingen  voor deze prijs, dat is meer dan ooit tevoren. Daarom geldt dit jaar extra: elke stem telt.

Stemt u ook op dit boek, nummer 62 op de lijst?


Iedereen mag één stem worden uitbrengen. Stemmen kan de hele maand oktober. U komt op de stempagina door op deze link te klikken, óf op onderstaande afbeelding.

naar de stempagina


Als er een tussenstand bekend wordt gemaakt zullen we die publiceren op het blog Zeeuwse visserstruien.


Deze publicatie is tot stand gekomen dankzij een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland en het Publicatie Fonds Zeeland, mogelijk gemaakt door de provincie Zeeland.

De lappendeken van de foto hierboven is tentoongesteld als onderdeel van de expositie 'Truien bij de Vleet' in 2014.
Er is zo veel vraag naar deze Zeeuwse deken dat er nu een compleet patroon van wordt gemaakt.

De Stichting Zeeuwse Visserstruien biedt het patroon van de deken aan als los patroon. Dit patroon kon u tot 01 juli 2015 via deze webwinkel bestellen. Meer informatie vindt u hier .

Het is ook mogelijk om een compleet pakket te bestellen: al het garen én het patroon. Dit wordt verzorgd door Atelier Jaffari / Tikkeltje Zeeuws. Meer informatie daarover vindt u hier.
 • Zeeuwse deken pakket

 • Boek 'Truien bij de vleet'

 • Zeeuwse deken

  Tot 01 juli 2015 was het losse PDF-patroon van de Zeeuwse deken te bestellen via deze webwinkel. Nu is het alleen verkrijgbaar in combinatie met een compleet pakket aan garen of als los patroon via Ravelry (account niet nodig):
  Bij de expositie 'Truien bij de Vleet' in september en oktober 2014 is de Zeeuwse deken tentoon gesteld. Deze deken is gemaakt met de gedachte dat mensen (die handwerken) graag willen zien en vooral voelen hoe iets is gemaakt.
  De originele Zeeuwse deken is gebreid in 2014 door 15 verschillende personen in vier verschillende materialen. De deken bestaat uit 25 blokken. Deze 25 patronen komen van de 25 Zeeuwse truien zoals die tot het voorjaar van 2014 zijn terug gevonden.

  De afgewerkte maat, gebreid op naalden 3.5 mm, bedraagt ca. 165 x 165 cm. Dit is echter afhankelijk van het gebruikte materiaal en uw hand van breien.

  Het complete, losse, patroon is te bestellen via Ravelry (account niet nodig). 


  De gehele opbrengst komt ten goede aan Stichting Zeeuwse Visserstruien te Middelburg.
  Het complete patroon is, als één groot project, ook opgenomen in het boek Truien bij de vleet. Dit boek is verschenen in juni 2015.